tiistai 14. helmikuuta 2017

Lasi puoliksi täynnä?Vihdoin hiljaisuus laskeutui tännekin. Meidän muksut menevät pääsääntöisesti aika helposti nukkumaan. Rutiinit ovat joka ilta samat, ja päivän runsaat ulkoilut väsyttävät innokkaimmankin pikkunaperon ennen pitkää. Tänään oli kuitenkin yksi niistä illoista, jolloin monikaan asia ei tuntunut luonnistuvan niin kuin toivoisi. 

Pitkät varjot tänään kevätauringossa. Ihana aurinko!
Tänä iltana lapset varmaan aavistivat, että äidille on huomenna tulossa muutama äitikaveri kylään heti aamusta, ja äiti olisi voinut illan aikana vaikka vähän siivota valmiiksi... No, nyt lapset nukkuvat ja olisi aikaa siivota, mutta mitä tekee äiti? Kirjoittaa blogia tietenkin! Äsken laitoin pikaisesti tiskit ja raivasin pahimmat kasat kaappiin. Siivottu!  

Tänään vuorotyöläinen on myöhään töissä. Siitä päästään varsinaiseen aiheeseen. Yleensä, kun mieheni on myöhään töissä, annan itseni valua itsesääliä lähellä olevaan ärtyneeseen ja rasittuneeseen olotilaan. Koen, että miehen PITÄISI olla täällä kotona laittamassa minun kanssani lapsia nukkumaan. Hänen pitäisi olla täällä ottamassa osansa toisaalta lasten iltakiukuista, ja toisaalta lasten sängyn reunalla supatetuista kultaakin kalliimmista salaisuuksista. Lapsille tulee välillä juuri iltaisin mieleen ne kaikkein tärkeimmät asiansa, ja sydämeni itkee verta, kun isi ei ole niitä juttuja kuulemassa.

Voin tunnustaa, että olen lukemattomia kertoja kantanut marttyyrin kruunua, koska minulla on niin raskasta, kun yksin hoidan lapsia epäsäännöllisinä aikoina miehen työvuorojen vaihteluiden mukaan. Koen, että raskasta on. Sitä en käy kieltämään. Viime aikoina mieleeni on kuitenkin yhä voimakkaammin tullut ajatus siitä, että kuinka isolta osalta itse muodostan omaa kokemustani arjen raskaudesta. Tarkoitan, että jos en toistuvasti toistelisi itselleni, miten raskasta vuorotyöläisen vaimolla kertakaikkiaan oikein onkaan, voisiko minulla olla helpompaa? En oikein uskalla ajatella tuota ajatusta loppuun, koska se paljastaisi, että olen tässä jo useamman vuoden tehnyt itse itselleni hankalampaa elämää. Ja sitten kaiken kukkuraksi vuodattanut tuota omaa ärtymystäni läheisilleni.

Toinen tunnustus, joka tähän liittyy, on se, että salaisesti minä toisinaan pidän näistä illoista, kun mies on töissä. Kun lapset nukkuvat, mikä siis välillä tapahtuu todella aikaisinkin, minulla on koko ilta aikaa katsella juuri niitä hömppäohjelmia, mistä itse pidän. Tai ihan vain olla hiljaisessa kodissa kaikessa rauhassa. Välillä ilta menee kuitenkin siihen, että kaipaan miestä jo kotiin, ja surkuttelen yksinäistä iltapalapöytääni.


Oman asennoitumisen vaihtaminen on vaikeaa. Todella vaikeaa. Siihen liittyy sen myöntäminen, että olen tainnut aiemmin ajatella hiukan hölmösti. Helpompi olisi pysyä vanhassa ajatusmallissa. Jokin minun sisälläni kuitenkin on jo jonkin aikaa suuntautunut siihen suuntaan, että lasi voisi oikeasti olla puoliksi täynnä. Nämä illat yksin kotona ovat oikeasti ihan ok. Toisinaan on superraskasta laittaa yksin väsyneenä yhtä väsyneitä lapsia nukkumaan, mutta toisaalta mies on ollut samana päivänä aamusta pitkään kotona jakamassa arkea.

Koitan muistaa palata tähän tekstiin ja näihin ajatuksiin, kun ilta-ärtymys seuraavan kerran nostaa päätään. Saapi nähdä, miten käy. To be continued.

p.s. Ihanaa ystävänpäivää kaikille!

p.p.s. Käykäähän vilkaisemassa facebook-sivuani. Saa tykkäilläkin! <3  
 
    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti